En smart garderob

Min ”garderob” av accessoarer växer sakta, jag köper aldrig något nytt i onödan. Det jag köper är jag selektiv med och gillar så pass mycket att jag kommer att använda smyckena och skorna ”for good”. Jag tycker att tid är pengar. Har jag för mycket ”lull lull” tar det längre tid att välja vad jag ska ha på mig för dagen eller kvällen. Hellre några riktigt bra säkra kort. Min standard outfit är en figursydd klänning. Till det har jag kanske en kofta, scarf eller kavaj och alltid örhängen, klocka, några armband och mina favoritringar. Ibland väljer jag ett spännande nagellack för att få mer variation – de flesta lägger märke till dina händer.

Mayla

Enkla klänningar från Mayla (SS13). Den längst till vänster med en liten volang är min favorit.

Mitt råd är därför att satsa på enkla klänningar, och variera med accessoarer. För att få ett större urval – byt och låna accessoarer med dina kompisar.  Det är inte alltid enkelt att dela kläder med sina vänner – men armband, scarves och väskor är lättare eftersom de är en storlek. På så vis får ni alla större garderober utan att det kostar något. Jag byter gärna armband och väskor med våra vänner – det ger stor variation.

  • Snabb inventering: gå igen din garderob. Välj ut dina tio favoritplagg. Resten av garderoben – behöver du verkligen det? Lämna hellre in det på second hand eller byt med en kompis till lite nya accessoarer.
  • Skor – laga hellre dina skor hos skomakaren, då håller de hur länge som helst, jämfört med att hela tiden köpa nya.
  • Starta en accessoar-pool: kom överens med några vänner och byt smycken och skor med varandra varje månad.
  • Köp ihop med kompisar– det är fantastiskt om man vill ha två saker, säg ett par väskor. Då köper man dessa två ihop och byter med varandra då och då.  Ett enkelt sätt att få större garderob utan att tömma plånboken!chanel_accessories3

Ring från Chanel. Stora accessoarer  syns och varierar din outfit mer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *