Läsarfråga

Hej Pingis

Du är en stor inspirationskälla för mig. Plugga själv just nu till civilekonom och har 1 år kvar. Skulle du inte kunna skriva om hur du tog dig vidare? Lite tips på hur du tänkte. ”Man ska ta de som de komme” är enligt mig inte de bästa tipset nämligen.

Svar:

Om du menar ta dig vidare efter studierna så är det att ta sig dit du vill. Jag valde tex att plugga i på Lunds Universitet istället för Handels i Stockholm. Varför? Jag blev skrämd efter ett seminarie på Handels där de lockade tjejer, men det hade motsatt effekt på mig. Verkade inte alls, då, att vara tjej på skolan. Jag tänkte att jag kan få det jobb jag vill utan en examen på Handels, Lund borde vara lika bra. Så var jag en av få på Öhman mitt första heltidsjobb, som inte hade Handelsexamen. Det är ju vanligt just om man vill jobba med finans.

Kortfattat tycker jag att du ska:

1. Ta ett extrajobb så att du får erfarenhet sista året – viktigare än betyg

2. Får du inget jobb/hittar inget – praktisera där du senare tror du vill jobba.

3. Ett extrajobb kommer hjälpa dig att förstå vad du tycker är roligt, brinner för och det du inte tycker om. Välj jobb som känns roligt – inte rätt enligt någon annan.

4. Engagera dig i studentföreningar med nära kopplingar till arbetsmarknaden eller kontakter som du kan starta eget med.

Jag följde mitt hjärta och tog kontakt med en person på den banken jag ville jobba på. Jag hade en passion för banken och jobbet – och jag tror det slår högre än de bästa betygen.

Fråga dig själv – vad vill du helst göra efter examen? Inte? Skriv en lista och sätt korta mål för att nå dit, hur du steg för steg kan göra för att nå dit. Då går det!!

article_image_819d34d973afc303

Efter finansbranschen ville jag byta bransch. Mitt val var Publishing. Här som chefredaktör för ELLE Puls.

2 Comments

  1. Hej! Hur menar du med att Handels skrämde dig? Är nyfiken på hur du resonerar så skulle va kul om du kunde utveckla det lite 🙂

    1. pingishadenius

      skriver senare idag!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *