Entreprenörskap

Testade imorse en riktigt bra tränings-top (vissa kallar det nog sports-bra). Hur som helst, ni hittar den här. Tycker att det är extra roligt att berätta om Hogengård, då det är en tjej som heter Helene som driver denna web-shop. Att fler och fler tjejer ser möjligheten att starta framgångsrika företag på nätet gör mig så glad. Jag känner många, tex min kompis Jenny som driver Pingoose.com, som startade medan de var hemma med barn, men ville jobba på något sätt – och flexibelt. Att just driva eget på nätet gör att man kanske kan bo precis var man vill och ha ett härligare liv genom det. Att tex öppna en web-butik kan kosta mindre än en fysisk (personal, dyra hyror..högre ekonomisk risk helt enkelt). Via Tictail idag och liknande plattformar, kostar det ju inget alls att starta en e.shop. Hoppas, att om ett par år, finns det lika många tjejer som killar som driver eget!

NSIEM_2012_17801

Om det är något jag är glad för är att jag hittade Isabella att driva bolag med. Vi har dessutom hittat en annan fantastisk företagare-duo som vi samarbetar med i ett nytt bolag. Jag inser hur viktigt det är VEM man jobbar med, nog viktigare än VAD. Av Isabella sporras jag så mycket. Hon är otroligt smart, har ett skarpt affärssinne och kan snabbt se potentialen, eller inte, i ett business-case. En viktig komponent som jag skulle råda alla att tänka på: Vi kan prata. Säga vad vi ärligt tycker – allt är ju business och det blir aldrig dålig stämning för att vi tycker olika. Vi är prestigelösa och vill ju bara skapa det bästa resultatet – så vi lyssnar in varandras åsikter och idéer och väljer det som är bäst. Inte av rädsla för att någon ska bli känslomässigt “cranky”. Hamnar du med en person som inte kan skilja på sak och person – jobba inte med den. Om Isabella skulle säga tex “Pingis, det här är ju helt fel, superdåligt!” – då skulle jag tänka – bra feedback, här måste jag göra om /tänka om. Men inte -“Hjälp! Hon tycker att jag är en värdelös person, ingen tycker om mig (och antagligen fastna i det istället för att jobba vidare..).

Nu är det dags för Siesta. Vi har badat i havet efter en två timmar powerwalk, enkelt och underbart.

1 Comment

  1. Internet är bra, ger bra möjligheter att starta upp något, lite mer oberoende av vart man är placerad och driver sin verksamhet. Samtidigt får man inte göra misstaget och missa viktiga delar när det gäller logistik, var ju där det ofta gick åt skogen i början av 2000-talet. Snygga butiker och bra priser, men uteblivna eller sena leveranser.. Så, viktigt med bra samarbeten även där så man klarar efterfrågan och expansion.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *