Mäklarfråga

Hej,
Jag har rätt nyligen upptäckt er podcast och har snart lyssnat på alla avsnitt. Jag älskar den! Ni är fantastiska! I en av era poddar när ni pratade om förhandling tror jag, så nämnde ni ett begrepp för när man tipsar mäklaren om ytterligare en försäljning. Att det kan ge en ett förmånligare mäklararvode. Jag kan inte för mitt liv komma på vad detta uttryck/begrepp var och vet därför inte vad jag ska söka på för att läsa på om detta. Hoppas att du kan hjälpa mig!

/Malin

Hej Malin,

Det jag tror att du tänker på är om du kan förmedla ett nytt säljuppdrag till en mäklare? Dvs du kan rekommendera en ny kund till mäklaren genom ett nytt uppdrag. Säg att du vet att din granne,kompis, någon släkting går i sälj (eller köp) tankar – då kan mäklaren få det säljuppdraget via dig. På det kan du få en kommission på ditt förmedlade uppdrag – om det blir ett riktigt kunduppdrag. Jag hoppas att det var det du menade? Tror inte att detta går att läsa sig till, utan att du ringer några mäklarbyråer och frågar om de jobbar med detta och hur. Jag har inte gjort det själv, men vet att det förekommer.

Economista_TheCar

Tänk som en Economista – alltid går det att göra något åt priset..

Ps – kul med ett fint blogginlägg om Flattered – se här, Metro Mode.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *