Well done!

Teres som jobbar med LCC delar med sig en bra Economista historia – imponerande!

I slutet av januari i år bestämde jag mig för att anta en ganska stor utmaning.

Precis som de flesta, köper jag något att äta eller dricka nästan varje dag. Även om det bara är 20 kr om dagen blir det stora summor när det sker kontinuerligt och jag är nog långt ifrån den enda som känner att pengarna bara försvinner iväg trots att man knappt köper något. Därför bestämde jag mig för att prova på hur det är att skippa den där tröst-latten när dagens känns jobbig, eller den där mackan för att man inte hann äta frukost hemma.

Teres

 

Hela februari skulle jag alltså klara mig på noll kr! Ingen mat, inga kläder. Mina kompisar trodde jag var galen när jag berättade det här och sa klart och tydligt till mig att jag aldrig skulle klara det. Idag är det den 26e februari och jag har klarat mig i 26 hela dagar. Och vet ni vad, det har knappt varit svårt! Det enda som krävs är ett jävlar anamma och god planering.

Varje morgon har jag gått upp 10 minuter tidigare än normalt för att hinna äta en ordentlig frukost hemma. Jag har packat med en frukt i väskan och en tom flaska som jag kan fylla med vatten under dagen. Ätit en bra lunch för att inte gå och köpa något efter. På helgerna har jag gjort aktiviteter som inte kostat någonting. Alltifrån att äta middag hos en kompis till att ta en långpromenad. Dessutom har jag passat på att jobba extra mycket när kompisarna har varit ute och ”slösat” bort pengarna. Dubbelt upp för mig alltså.

Två dagar är kvar. Det är inte möjligt att leva på så pass lite pengar året runt men det har varit en rolig utmaning. Du behöver inte köpa massa småsaker hela tiden. Man klarar sig utan eftermiddagslatten, det enda som krävs är planering. På bara en månad har jag sparat 2000kr, pengar som annars hade försvunnit på egentligen ingenting. Jag har ändrat mitt köpebeteende helt och jag hoppas verkligen att fler inser hur mycket bättre saker man kan göra med sina pengar.

6 Comments

 1. Det är verkligen bra gjort.
  Jag har också haft en köpfri månad nu i februari.
  Det lär en att tänka efter, behöver jag verkligen det här?
  Så sparar man en massa pengar på helt onödiga saker.

 2. Kan man vara säker när man går och donerar blod?
  http://nyheternasverige.se/ville-lamna-blod-fick-tatuering/

 3. Har inte köpt en latte en enda gång i mitt liv. Varför skulle man det då det finns kaffe hemma?

  1. Jag gör ibland latte hemma med min Nespresso-maskin och även med en dubbel espresso och ett stort glas mjölk kostar det inte mer än 9 kr.
   På många arbetsplatser finns dessutom gratis kaffe eller också kan man ha en burk pulverkaffe och göra sig en kopp för en krona. Det här med att springa runt på stan med köpt latte i isolermugg, härjad blick och leka New York är bara barnsligt. Och en dyrbar vana.

 4. underbart! simpelt och därmed ännu mer motiverande! 😀

 5. Jag älskar skafferirens! Lyckades göra matlådor till alla luncher på jobbet den hör veckan av sådant som redan fanns i mitt kök. Kände mig som en economista:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *