Kan man vara perfekt? Och lycklig?

20140113-083503.jpg

Jag hittade detta inlägg från i våras och kände att det här måste jag bara lägga upp igen – det är timeless och så viktigt! Imorgon börjar jag med kvällsmeditation efter jobbet med kollegorna  – spännande hur det kommer att kännas.

Bild: Leadbetter beach i Santa Barbara. Älskar staden med havet och milslånga stränder – ger mig ovärderlig energi.

Jag har blivit bättre på att ge mig själv komplimanger, ja som en klapp på axeln för allt jag gör, istället för att fokusera på allt jag inte hinner eller orkar. På söndagar kan jag skapa veckoscheman (för kommande vecka) som är lite för robotmässiga, som jag nog inte skulle må bra av som jag följde dem till fullo. Det kan vara en dag med morgonträning, massor på jobbet och efter det ett event eller middag på kvällen. Påföljande dag tidig träning osv. Vad jag mer och mer lärt mig är att jag behöver luft i agendan. Att inte ha varje minut inrutad. Att det inte blir ett bra avkopplande yogapass om jag inte fått sova. Att det är bättre att skippa träningen om jag kom i säng sent. Att vara i nuet och pressa mig själv bra. Det är då jag lever som bäst, mår bra och gör så gott jag kan. Njuter av det som är, och blir glad av allt jag förmår att göra. Bli medveten om allt jag gör, inte det jag inte gör. Att vara juste mot sig själv gör mig bättre. Att jag ser mina fördelar, hellre än nackdelar. På sikt tror jag då att jag presterar mer för att jag lever i en mer positiv anda.

Att sträva efter 100 % perfektion – är det sunt? Blir jag lycklig då?

Gör så bra du kan och var glad för allt du har och lyckas med. Fokusera på det och jag lovar att livet blir härligare!

3 Comments

  1. Jag håller med dig till fullo om det du skriver i inlägget! Jag brukar också göra listor med vad som ska göras, en privat varje söndagskväll och en på jobbet varje fredag eftermiddag. Jag tycker det är bra för att man får koll på vad som ska göras, men man glömmer ofta bort att boka in tid för oförutsedda händelser eller bara vila och återhämtning. Tror det är viktigt, så mitt höstmål är faktiskt att börja med just det.

  2. Håller med. Jag har faktiskt börjat BOKA in pauser/egen tid i min kalender för att säkerställa att jag får den. Lika viktigt som att mina träningsdagarna finns inbokade, så finns nu vilan /egentid inbokad. Låter kanske galet men det hjälper mig 🙂

    1. pingishadenius

      bra tänkt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *