Om de kan – kan du! intervju med Milook

Milook

Förra våren, efter en föreläsning på Visby Fashion weekend, träffade jag Erika och Lillian som grundat Millok. Både jag och min syster köpte plagg direkt. Sedan dess har vi hållit kontakten. Det är så fantastiskt roligt med andra tjejer som startat eget och är lika passionerade över sitt bolag! Läs och inspireras. Milook har även ett sätt för dig med viljan att starta eget att göra event med dem, läs mer om det nedan.

Nathalie_Pingis

Min favoritklänning just nu heter ELIN och finns här.

Hej Lillan och Erika, berätta om er? Milooks ambition är att genom nyckelplagg och accessoarer av egen design, skapa ett helhetskoncept där även “må-bra” faktorer såsom föreläsningar, stylingtips och samarbetspartners inom hälsa ingår. Konceptet riktar sig till alla kvinnor oavsett storlek eller ålder. Genom events, både i mindre och större grupper får kunden möjlighet att mingla, nätverka, shoppa och lyssna på intressanta tips.Milook vill visa att man med enkla medel kan förnya sin garderob med nyckelplagg som är lätta att kombinera med varandra, detta i kombination med personlig rådgivning. Försäljningskanalerna är till största delen en “upphottad” variant av hempartyförsäljning där ambassadörerna/säljarna är egna företagare och säljer via provision. Kunderna finner man både hemma hos kunden , ute på företag eller större event via t.ex kvinnliga nätverk. I kombination med fysisk försäljning har Milook en webshop.

Hur började det?

Milook startade sommaren 2012 av oss, Lilian Arturén och Erika Berg Levin. Tillsammans har vi en gedigen bakgrund inom mode, textil och företagande. Visionen om Milook är ett helhetskoncept, där mode och yttre stil kombineras med inre skönhet. Med andra ord, skapa kläder och accessoarer med varje kvinnas individuella behov och kropp i åtanke. Lite om oss:

Lilian Arturén
Lilian har lång erfarenhet inom modebranschen. Hon började som modell i 80-talet och studerade samtidigt vid Fashion Institute of Technology i New York. Hon har en master i ekonomi från Uppsala Universitet. Lilian brinner för entreprenörskapet och har tidigare drivit företag i över 10 år inom produktion och design för flera av de stora butikskedjorna i Skandinavien. Hon har också arbetat som design, inköp, produktionschef och suttit i ledningsgruppen för flera svenska varumärken.

Erika Berg Levin
Erika har en gedigen design utbildning. Hon har tagit gesällbrev inom skrädderi och har senare studerat design på Nordisk Designskola. Erika har arbetat med produktion, design, inköp och mönsterkonstruktion för herr, dam och barnkläder för olika varumärken i över 10 år.

Så, för de som vill samarbeta med er, hur fungerar det?

Har du en passion för människor, utmaningar och mode? Det har Milook! Vi håller på att bygga vårt varumärke som är ett helhetskoncept inom mode och kläder. Vi älskar det vi gör – men klarar oss inte ensamma.  Vi letar nu efter härliga och ambitiösa kvinnor som inte är rädda för att göra en nystart i sitt liv. Vi letar efter DIG som vill förmedla vårt budskap runt om i Sverige och samtidigt vara en del av Milook världen. Vi söker DIG som gillar att jobba självständigt men med stöttning av ett professionellt team och med en passion för människor och mode. Vill du veta mer? Du hittar Lillan och Erika här.

1 Comment

  1. Först stort tack för en inspirerande blogg!!
    Tänkte fråga dig om du handla med optioner eller andra derivat produkter?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *