Vad ska pengarna gå till?

Hej Pingis! Vill först och främst skriva att vilken bra blogg du har och kul att du tar upp ekonomifrågor. Jag har en fråga angående  om vad som är värt att lägga pengar på (om man bortser från boende) som ex resor/mat/bil ?

SavedPicture-201542194740.jpg

Få mer inspiration genom mina TV4-klipp, vissa finns här.

Hej M!

Jag tycker så klart att det är värt att lägga pengar på investeringar, sparande. Inte bara för att ha pengar längre fram, utan också för att hellre spara än att köpa något spontant som inte blir bra. Bil är svårt, kanske något man måste ha och har glädje av – men det blir sällan något du tjänar pengar på. Så här tänker jag:

1. Sparar i aktier som jag tycker är intressanta

2. Sparkonto för resor/presenter eller oförutsedda utgifter

3. Spenderar på det som ger mig glädje i vardagen; vackra smycken, väskor och skor (men med bra andrahandsvärde)

4. Jag säljer kontinuerligt av kläder och accessoarer som drygar ut kassan för att köpa nytt.

5. Möbler av bra kvalitet. Andrahandsmarknaden är stor om man vill sälja.

Värt att lägga pengar på överlag är saker av bra kvalitet som håller, och om det passar, kan säljas på en andrahandsmarknad.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *