Jobba med PR? intervju med Sverigechefen Rebeckah på Spalt PR

Det är så roligt när andra driftiga personer delar med sig, som lyckats och lever sin professionella dröm. Idag får ni jobbtips och inspiration av Spalt PRs Sverigechef Rebeckah Stensson.

R

Berätta om dig, hur lyckades du bli chef för hela Spalt PR? Jag erbjöds tjänsten av Kicki Matsgård och Miriam Hayder (Spalts ägare) efter min föräldraledighet. Jag hade under denna tid bestämt mig för att gå vidare från min dåvarande anställning på en konkurrerande byrå också som landschef, och kände efter ett antal möten med Spalt att det var något som verkligen skulle passa mig. Jag tror att de i sin tur gillade min drivkraft, passion och de resultat jag tidigare lyckats generera.

Råd till den som söker jobb hos er/ i branschen? Personlighet är otroligt viktigt för mig/oss på Spalt. Jag stirrar mig sällan blind på folks CV utan försöker se till vilka unika egenskaper just den personen skulle kunna tillföra gruppen. För mig är det viktigt att man vid en intervju vågar lyfta fram de egenskaper som gör en speciell och extra intressant. Sådana sitter inte i en examen eller i rekommendationer från tidigare arbetsgivare, utan är det där lilla extra som gör att just DU blir oumbärlig för en organisation.

TRE saker man bör ha (personlighet/kunskap) för att lyckas i PR branschen?

  1. Kreativ
  2. Effektiv
  3. Social

Tre saker man ska göra/inte i en intervju för att få jobba med dig? Kom till intervjun väl förberedd, passionerad och tillåt dig att vara något personlig, så brukar jag ge alla en chans. Lite humor är heller aldrig fel. Jag har en tendens att alltid minnas människor som fått mig att skratta gott lite extra…klyschigt, men sant.

Berätta om Spalt PR? Spalt PR är en engagerad och kreativ livsstils-PR-byrå med en stark Nordisk närvaro genom egna kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.Med stor passion, kunskap och idérikedom gällande varumärkesbyggande pr levererar vi unikt utformade lösningar för varje kund och projekt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *