Pigg i höstmörkret

SavedPicture-20151020956581


Det är nu en lång period av mörka morgonar väntar. Hos mig själv stärks viljan att dra täcket över huvudet. Gå i ide. I perioder av trötthet och mycket jobb har min lösning varit socker. Trott att det piggar upp och så är det ju “så synd om mig när det är mörkt och kallt”. Upplevt det?
Det är så lätt att hamna i godisträsket eler “bullhimlen”. Hösten kryllar av mysiga stunder, tänk alla dessa glöggfikan tex. MEN, långsiktigt gör du dig en otjänst med allt sött. Kroppen mår bättre och blir mer stabil om den tas väl omhand om med bra kost. Rent bränsle helt enkelt. Vill du piggare och mer effektiv? Gå och lägg dig på kvällarna. Stäng av mobilen och se till att få 8 timmars sömn. Promenera till jobbet och få frisk luft, likaså en kort promenad på lunchen istället för godis. Testa och se efter ett par veckor hur du mår. Inspiration? Läs Kristin Kaspersens nya bok om bra mat. Hon är en sund levnadsförebild.

2 Comments

  1. Hej, blev tipsad om Din blogg och har nu fastnat i läsandet av garderobstips och ekonomi!
    Bra tips för hösten också, skrev precis själv ett liknande inlägg fast då ur ett annat perspektiv; hemmet.
    Nu skall jag läsa vidare! 🙂

    1. pingishadenius

      Tack! Fin hemsida du har 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *