Tid är pengar – ny bok hur du blir mer effektiv!

WP_20161115_08_13_19_Pro


Idag hade jag möte med min nya mentor. Jag blev verkligen ifrågasatt kring hur jag använder min tid och vad som är tidstjuvar. Lägligt hamnade denna bok på mitt skrivbord. En sak jag ska börja med är att på fredag kväll noga gå igenom vad veckans tidstjuvar var, flaskhalsarna och hur väl eller inte, de stämmer överens med mina mål och bolagens. Boken Dubbelt effektiv är ganska tunn, bra för mig, då kommer jag att hinna läsa den. Så här utlovas boken ge resultat:

Med hjälp av en unik metod och pedagogiska exempel visar Sköld hur verksamheter kan bli dubbelt effektiva genom att kombinera en hög volym med en hög variation. Detta ger en urstark konkurrensfördel i form av “tunnelbanor som kan köra som taxi”. Metoden är väl beprövad och fungerar i alla typer av företag; tjänsteföretag, kunskapsföretag, industriföretag och offentlig sektor.

Vad är dina tidstjuvar?

7 Comments

 1. Det är att jag inte klarar av att upprätthålla fokus i arbetet. Blir alldeles för lätt att försvinna iväg i tankar eller bara bli blank ett tag. Behövs tas tag i, antar att det borde gå att tränas upp!

 2. Mina tidstjuvar på jobbet är att det ofta är för kort tid mellan mötena för att hinna jobba mellan mötena. Svårt att boka bättre då vi ofta är många på mötena och att ens hitta en tid alla kan är svårt..

 3. Katarina

  Att jag håller på och kollar min mail m.m. vid tillfällen när jag ändå inte har möjlighet att kolla upp grejer och svara. Helt meningslöst.

 4. Design, layout och att göra “snyggt”. Jag skriver vetenskapliga publikationer som ofta gör sig bättre om man har en snygg bild med. Men problemet är att jag sitter så sjukt länge och liksom pillar med småtjafs att det typ aldrig blir klart! Jag lovar att en till 90% perfekt bild är gjort redan de första 10% av tiden 🙂

  Jag gillar Parkinssons Lag annars (https://theresebergendahl.com/2016/05/03/tidspress-och-parkinsons/ ) men just när det gäller att göra fina bilder, då faller jag..

  1. Tack för tipset om Parkinsons lag – det här ska jag testa!

 5. Oordning i mejlen ..

 6. Utdragna möten som går på tomgång med flams och skratt och ovidkommande kommentarer. Bristande fokus som följd.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *