Möt måndagen utan ångest!

Söndagsångest. Jag har själv haft det i mitt liv och usch, det är hemskt. Känslan av att inte kunna njuta av söndagen för att kommande måndag känns så jobbig. Personligen tycker jag att det hjälper att hålla sig sysselsatt. Det spelar ingen roll vad det är, träna, träffa en vän, läs en bok och gör en plan för kommande vecka. Att göra små saker som lättar söndagsångesten och förenklar måndagen är ett bra knep att ta till.

  • Börja med att göra en plan dagen innan. Lägg fram kläder, skor och accessoarer, packa väskan och förbered frukost och matlådor. Det kommer att minska morgonstressen och du kan sova en kvart extra.
  • Njut av söndagen! Gå ut och jogga, se den där filmen på bio, yoga eller träffa en vän. Gör det som får dig att koppla av och bara vara i nuet utan att oroa dig för morgondagen.

Fråga dig själv varför du upplever söndagsångest. Det finns tillfällen i livet då vi alla upplever detta, men om det är permanent kanske det är dags att fundera på att byta jobb? Är det en jobbig situation på arbetsplatsen du kan ta upp med din kollega eller chef? Känner du dig stressad och behöver hjälp att delegera? Det mesta går att lösa. Ibland finns det dock omständigheter i våra liv som gör att vi måste “härda ut” och då kan ovanstående knep vara bra att ta till.

1 Comment

  1. Bra inlägg!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *