Åldrande befolkning och en växande medelklass- Framtidens vinnarbranscher

Att investera är att analysera framtiden. Utvecklingen i världen går fort fram och i takt med detta ändras våra beteendemönster. Just nu finns det två områden som jag tycker är särskilt intressanta ur en investeringssynpunkt: världens åldrande befolkning och den växande medelklassen.

Hur kommer detta att påverka våra livsmönster? En större välfärd kommer bland annat att resultera i att fler har råd att resa. Detta kommer inte bara att lyfta resebranchen utan alla bolag som har en koppling till den. Det finns till exempel några riktiga börsraketer bland tillverkarna av kabinväskor.

Konsumtionen överlag kommer att gå upp. Digitaliseringen sprider sig, men likväl tror jag att vi kommer vilja fortsätta att mötas fysiskt. Kaffe- och juicekedjor växer, trots- eller kanske på grund av- alla sociala medier. Även konsert- och festivalkoncepten expanderar.

Länder i utveckling tenderar att bli inspirerade av västvärlden vilket resulterar i en ny marknad. När jag själv studerade i Singapore med fantastisk asiatisk mat överallt, var det märkligt att se hur folk köade för potatismos och sås.

Det finns dock en baksida med allt. I bland annat Kina kan vi se en ökning av fetma och andra typer av välfärdssjukdomar. Av den anledningen följer jag vad som händer inom all typ av sjukvård och hälsofrämjande branscher.

Hur tänker du kring framtiden och investeringar? Ta del av mina resonemang kring investeringar och spara som mig- registrera dig HÄR så håller jag dig uppdaterad. Snart kommer något stort och spännande att hända!

3 Comments

 1. Så bra och så spännande! Anmäld och med!

  1. Pingis Hadenius

   Kul!!

 2. Med inspiration från dig har jag och en tjejkompis börjar snacka aktier. Upptäckte att vi vad och en börjar köpa lite aktier. Så nu delad vi aktietips och analyser med varandra.
  Vi är båda högutbildade med bra lön och tänkte att om männen kan så kan vi.
  Att ha en aktiebuddy som är kvinna är superskoj!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *