Reparera mera

Med vår superjurist Ludvig och  partner in crime Isabella. Det är full fart framåt, men mycket roligt som händer!

Dagens Economista-tips är att, i den mån det går, laga det du har innan du kastar bort det. Häromdagen gick min mixer sönder, men istället för att köpa en ny kunde jag hitta ett ställe som sålde reservdelar och på så sätt spara pengar. Detta är även ett bra exempel på varför det är värt att satsa lite extra på produkter av hög kvalitet. Om jag hade en mixer från ett okänt märke är det högst osannolikt att jag hittat några reservdelar.

Nästa gång något går sönder kan det vara värt att kolla om det går att reparera det först. Du skulle ju inte gå och köpa en ny bil bara för att kamremmen är trasig, så varför inte anamma samma tankesätt gällande dina övriga ägodelar? Nästa steg kanske blir att lära sig att stoppa strumpor 🙂

6 Comments

 1. AnnaKlara

  Hej.
  På reservex.se hittat man typ reservdelar till allt mer eller mindre. Kända som okända märken.
  Sen indrar jag vad som hände med er operativa chef Stefan Edsinger? Nu läste jag att Simon skulle bli det, men varför inte Stefan som ni först anställde? Ni pratar ofta hur bra det går men aldrig om bakslag eller när nåt inte går vägen. Vad hände nu?

  1. Vad jag förstod så är Simon på Löwengrip invest och Stefan för LCC. Eller?

 2. Bra tips, håller helt med!

  /Miljonista – Följ min väg mot första miljonen vid 25 år.

 3. Hej har du skilt dig? Du skulle ju ha ett riktigt bröllop men det verkar inte som det blev så. Bor du på Gotland?

 4. Bra tips men man måste också väga in kostnaden för reservdelen och arbetet för att se om det är ekonomiskt försvarbart. Ett kamrensbyte är t ex en ganska dyr historia på många bilar (jag vet för jag bytte för två år sedan) och det vill till att kostnaden inte överstiger inbytesvärdet på bilen. Men även en reparation av en hushållsassistent kan bli långt dyrare än vad det kostar att köpa en ny och då är det ju bättre – tycker i alla fall jag – att lämna den gamla till återvinning och skaffa en ny som fungerar,

  1. Pingis Hadenius

   Självklart får man räkna på det innan man tar ett beslut för att se vad som blir mest ekonomiskt. Just i detta fall blev det billigare att reparera den gamla mixern 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *