Många bäckar små i ditt sparande 

Nu har jag använt NOWO i cirka ett halvår och blev glad när mitt sparbesked kom hem i brevlådan. På bara några månader har jag genom ett så kallat spontan-sparande avsatt flera tusen till pension. I Nowo-appen kan du välja att avsätta 1-10% av det du köper för till pension. Jag har såklart maxat och har 10%. Det gör att jag sparar mer än jag planerat men allt går om man vill! Så känns det väldigt bra att jag utan att behöva tänka på det sparar till pensionen. Det skulle vara lätt att det inte blev av annars ”det där gör jag senare”. När jag som sagt fick kontoutdragen blev jag väldigt glad. Många bäckar små blir stora belopp!Nu vurmar jag ju för att alla ska pensionsspara, men i NOWO-appen och med deras kort kan man även få bra shoppingerbjudanden till bättre priser.

Över 1000 anslutna butiker finns numera.

Ladda ned Nowo-appen och använd koden PINGIS100 som ger dig 100 kr att påbörja ditt sparande med!

I samarbete med Nowo.

I reklamsamarbete med NOWO.

4 Comments

 1. Då jag tror att jag inte fick svar förra gången jag frågade så frågar jag igen:)
  Hamnar pengarna på ett ISK? Om inte, är det inte en väldigt dålig deal ur skattesynpunkt?

 2. NOWO är ett rent fondsparande, endast 1 fond, så du har inte så många valmöjligheter, när du tar ut dina sparade slantar och dom vuxit (vilket inte är garanterat, dvs som alla sparformer) så skall det betalas reavinstskatt (om du inte har motsvarande förluster att kvitta mot, men då har du ju ändå inte tjänat något).
  Gå inte på alla dessa “kreativa” lösningar, det är skattade pengar in och sedan skall du skatta på eventuell avkastning.
  Sätt i stället av en slant i en ISK, förvisso skattade pengar in (och en liten schablon skatt under resan) men det du har på kontot är ditt, inget försvinner till staten när du väljer att ta ut dina sparmedel.

 3. Inte hört talas om denna app, ska läsa på den 🙂 om pengarna sätts in en fond, vad är skatten/avgift när de tas ut? Bättre än ett vanligt isk på Avanza tex?

  /Miljonista – min väg mot miljonen vid 25 år

  1. Vinstskatten är 30% när du sparar via Nowo.
   “ISK är ett så kallat schablonbeskattat konto, vilket innebär att du betalar en viss procentsats i skatt per år. Procentsatsen är baserad på kontots värde istället för på de vinster du gör, som för ett aktie- & fondkonto. ”
   https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/skatt-deklaration/hur-beskattas-ett-vp-konto-depa-eller-aktie-fondkonto.html

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *