Hong Kong 

Lördag. Sitter i bil ut till Arlanda. Släpade som det kändes ett ton av säljväskor för att kunna (Economista-stil), samåka med Isabella. Nu väntar ett par intensiva jobbdagar i Hong Kong. En av världens mest kommersiella städer med shopping överallt och generösa öppettider. Mina vanor är enkla: inget spontanköp utan att sova på saken. Tillåtande men jag köper inget onödigt. I bild: klänning jag bytt till mig från Isabella, ett tio år gammalt armband från Lara Bohinc och boots från Flattered.

3 Comments

 1. Economista är väl ett gigantiskt skämt som ni driver era företag! Dela en taxi till Arlanda skulle möjligtvis vara miljötänk. Men att man måste bo femstjärnigt när man etablerar sig på nya marknader låter inte väldigt Economista. Förstår verkligen att ni behöver ett hotell med viss nivå i synnerhet eftersom ni kommer att använda det som mötesplats. Men som konsument undrar man vilka överpriser ni tar när ni som förhållandevis nytt företag bränner pengar på er egen lyx hela tiden. HongKong har även många fyrstjärniga hotell att erbjuda. Som framtida affärspartner skulle jag syna ert beteende i sömmarna rejält och fundera på vad min roll och kostnad blir vid en etablering. Vilken analys har ni gjort av den asiatiska marknaden. Visst det finns massor av människor men enbart ett fåtal har råd med era produkter, de som har råd väljer nog mer etablerade märken.
  Se dina och Isabellas inlägg är hån mot konsumenter och andra som jobbar hårt för att få sina livspyssel att gå ihop.
  Sedan undrar jag lite över er slogan det snabbast växande skönhetföretag i Skandinavien, vilka andra företag är det ni jämför med. Allt går att bevisa med statistik, men har man tillgång till hela undersökningen kan man göra en egen analys.

 2. Varför just Hong Kong? Antar att ni analyserat marknaden och kommit fram till att det är en lämplig marknad att försöka ta sig in på samt att det blir lönsamt trots prispress från lokala tillverkare och höga fraktkostnader (eftersom era produkter väl tillverkas i Sverige?). Vore kul att höra lite mer kring hur ni tänker där rent affärsmässigt.

  1. Pingis Hadenius

   Vi är i Hong Kong för att besöka en av världens största mässor/mötesplatser för distributörer från hela Asien så det är inte specifikt för Hong Kong 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *