Bilköpet

Bilar har, så länge jag kan minnas, varit en passion. I många år (under mina journalistår) skrev jag om bilar, åkte på banor och gjorde mycket tester. Kostnaderna kan lätt skena iväg och att leasa en bil är allt mer vanligt. Eftersom Audi  länge har varit en favorit passade jag på att fråga Helena, marknadsansvarig på Audi Stockholm, om vad som är bra att tänka på när det kommer till att köpa och äga en bil.

Helena – vad gör du på Audi?
Markandsansvarig på Audi Stockholm.

Mina läsare har fokus på privat-ekonomi, vad ska man tänka på för att vara ekonomiskt smart när man köper bil?

Privatleasing kan vara det ekonomiskt säkraste alternativet då kostnaderna är transparanta. Tex med garanterat restvärdet, inkluderad service och kombinerbar försäkring.
Hur kan ni göra för att era bilköpare gör ett bättre bilköp? Vi erbjuder lösningar som passar just den individen utifrån hur den personen lever sitt liv.

Hur kan man spara pengar smart när man äger en bil? försäkring, drivmedel etc?
Att köra eco driving, planera sin körning och ta del av uppläggen vi har med Audi Försäkring. Bara genom att ändra sin körstil kan man sänka förbrukningen med upp till 10-20%, och samtidigt minska utsläppen. De flesta av våra modeller har ett eco-läge som hjälper till att köra bränslesnålt.

Om jag inte vill äga en bil, vad finns det för bra alternativ?
Vi på Audi erbjuder Privatleasing på alla våra modeller. Då garanterar vi restvärdet och ni lämnar tillbaka bilen efter
leasingperiodens slut.

Hur får jag bäst betalt om jag ska sälja min bil?
Vi har helhetslösningar. Du byter in din bil samtidigt du hämtar ut din nya. Samt att sköter man sin bil noga med tvätt och underhåll samt servar bilen enligt anvisningar hos auktoriserad verkstad.

Jacka och halsduk från Audi

Posted in bil

4 Comments

 1. Jag följer din blogg med spänning! Har en del aktier (där nu min bankman råder mig att avyttra lite eftersom jag behöver förstärka kortsiktigt sparande anser hon) och jag planerar att byta bil om 9 – 12 månader, så jag håller på att kolla upp olika ägandeformer bl a. Ett tips från denna juristen är att om man är intresserad av privatleasing läsa de allmänna villkoren riktigt ordentligt (vilket man ju alltid i och för sig ska göra). Privatleasing av bilar är såpass nytt att det inte finns något riktigt bra konsumentskydd och villkoren för t ex återlämnandeskick är inte riktigt lika transparenta som månadspriset.

 2. Vore intressant att höra vad din Audikompis anser är transparent och garanterat när villkoren ger Audi rätt att debitera för onormalt (vad är det?) slitage och andra omständigheter.
  “Övermil och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Audi Serviceavtal ingår. Ändringar av körsträcka, ränta eller försäkringens förutsättningar, etc. kan påverka månadsbetalningen.”

 3. Gillar, gillar, kan man läsa det du skrev om bilar tidigare, nån blogg?
  Undrar också om ni spelar in economista podcast fortfarande?
  Ni är så inspirerande du och Isabella, även för en gammal lady like me:)

  1. Pingis Hadenius

   Hej, vi har lagt fokus på enbart EQnomics programmet nu pga tidsbrist

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *