Kan pengar lura dig till lycka?

Aldrig har vi haft så höga krav som nu. Det finns en underliggande, outtalad, press på att ha en karriär och familj samtidigt som du ska träna inför ett triathlonlopp. Helst en Iron Man eller ett 10-timmarslopp ö till ö. Checkar du av listan med VD-position/chefsjobb, barn, dyr inredning hemma, en väska från Hermes och daglig träning inför marathon? Om inte, behöver du inte oroa dig. Att ha “allt” betyder inte att du automatiskt blir lycklig.

Tid är vår allra största bristvara. Jag är själv mån om att inte alltid tacka ja till allt för att ständigt vara andra till lags. Det är lätt att rationalisera bort det som egentligen är viktigt för oss, t ex relationer och familj. När karriären går framåt och vi kan köpa oss det vi längtat efter är det lätt att tappa bort våra grundvärderingar. Självklart ska du köpa det du vill och jobba för det du brinner för, men se bara till att det verkligen är lycka som du skapar, vilken väg du än väljer.

7 Comments

 1. Jättebra inlägg! Ibland kanske man borde skryta om att man haft en myskväll med familjen i socila media och inte hur långt man sprungit 😉

  1. Pingis Hadenius

   Precis! Det behövs en mer varierad bild av vad “lyckad” och “lycklig” innebär 🙂

 2. Så sant, och så viktigt. Bra påminnelse!

 3. Tack Pingis precis vad jag behövde höra idag!

 4. Lena Sundén

  Jag funderar också mycket på vad som är viktigt i livet just nu. I somras opererade min pappa bort sin tjocktarmscancer. Jag var orolig för honom och tog ledigt från jobbet för att vara hos honom på västkusten och det kändes så rätt. Familjen fick gå före även om jag hade en tuff tidsplan. Jag tänker mycket mer på vad jag äter nu och tränar mer men det räcker ju med att styrketräna någon timme eller springa en mil. Varför måste man göra en Iron Man? Det är väl inte så hälsosamt. Något som har hjälpt mig mycket är att vara läxhjälpare för ensamkommande flyktingungdomar. När man hjälper andra hjälper man sig själv. Att vara läxhjälpare och arbeta ideellt gör mig lycklig! Det gäller att vara tacksam för det man har. För när man är sjuk så vill man bara vara frisk och ha hälsan. Då spelar det ingen roll hur mycket pengar man har.

  1. Pingis Hadenius

   Vad bra att du har hittat vad som är viktigt för dig! 🙂

 5. Hej!
  Lycka för mig är en inställning till livet, en attityd man väljer som är möjlig genom ärlig tacksamhet och integritet när jag har det jag behöver och tycker om utan att andra förstör eller tar det. Inte allt jag vill ha, men det jag behöver och själv väljer. Då frigörs ett handlingsutrymme som möjliggör kreativitet och en vilja att utvecklas, inte ackumulera, utan bli bättre på det jag gör.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *