Trendspaning: Bakterierna på frammarsch

Nästa gång du dricker en grön smoothie kan du tänka på hur du hjälper alla biljoner bakterier i din tarmflora

Ni vet redan att jag är intresserad av hälsa och tycker om att hålla koll på de senaste trenderna. Just nu är det mycket prat om tarmbakterier. Det kanske inte låter så roligt, men faktum är att bakterier har funnits bra mycket längre än vi människor. Det är dels intressant ur ett hälsofrämjande perspektiv, men också från en investeringssynpunkt. T ex har bolaget Super Synbiotic, som tillverkar kosttillskott, gått från 0 till 4,2 miljoner kr i omsättning (2,5 mkr vinst) på bara ett par år (källa). Det är intressant med trender som tar oss “back to basics”. Många bakterier går att få i sig genom allsidig kost, men dessa säljsiffror visar helt klart att konsumenten föredrar en bekväm lösning.

2 Comments

  1. Är det bakterierna i provivia du menar?

    1. Pingis Hadenius

      Det finns massor av olika bakterier. Som jag förstår det så är det surkål, bönor och färgglada grönsaker det som forskningen visar innehåller flest hjälpsamma mag-och tarmbakterier 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *