Black Friday & weekend

Black Friday är över. Gjorde ni några economista-fynd?
Går det att vara en ekonomista eller sporras “ha-begären” enbart lite extra och du handlar på dig en massa onödigt?
Jag brukar alltid ta vara på Black Friday, mellandagsrean med flera, när det kommer till något jag spanat in en längre tid. Samma sak med julklappar till nära och kära. Listan har varit klar sedan ett par veckor tillbaka. Då är det enkelt att gå in på respektive hemsida/butik och se ifall de inkluderades under rabattkoderna!


Men det är så lätt att falla i spenderar-träsket.
Jag fick ett tips av en kollega som du kan ta till när du är ute och strö-shoppar, framförallt bland reor. Det är så enkelt att känna att du gör ett kap när du köper de där jeansen på rean. Men behöver du verkligen ett par nya jeans i exakt samma modell som dina andra du redan äger? Tipset är i alla fall att ”ta föremålet i handen (om det går) och tänk: hade jag köpt det här om det inte varit på rean?”.
I få fall känner du ”nej men det är för att min budget inte klarade det” men i 9 fall av 10 känner du säkert enbart ”nej”. Och då behöver du faktiskt inte köpa det. Många bäckar små!

Hur tänker ni kring black Friday?

3 Comments

  1. Jag har ett tag varit på jakt efter en fin cashmirtröja i neutral färg, men inte riktigt velat spendera massor på det, inte för att jag inte har råd, men för att det känts “onödigt”. Slog till på black Friday med 40% rabatt, en grå. Och bara för att det var nästan halva priset så frestades jag inte att köpa två, för jag behöver bara en! Har dessutom mottot i min garderob, en in-en ut. Så jag skänkte bort en annan stickad tröja till 2nd hand. 🙂

  2. Är ingen slösa person av naturen men jag hade spanat in en ny längdskid/löparjacka som jag behövde så köpte den för 500:- mindre än annars. Brukar alltid se ut saker sedan köper jag dem när det är bra pris. Dock har jag en liten spontanbudget varje månad som jag får unna mig lyx shopping för om jag känner för det vilket jag gör ca 50% av gångerna.

  3. Hej!

    Jag spanar in under året. Gör färdiga shoppingbagar på sidorna och sedan när rean är igång så ser jag vilka av dessa som blev rabatt. Om inte, då tar jag bort dom ur korgen och sedan klickar jag snabbt hem det jag ju länge velat ha på rea 🙂
    Kontot heter: Nöjen och shopping i min budget

    Köpte massor av hudvårdsprodukter som jag inte har råd med annars. Inga namn nämnda på nätshoppar och märken 😉

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *