Lunchpromenad-tävling och kontorsflytt

Nu blir det mörkare allt tidigare.
Det är mörkt när du går till jobbet och mörkt när du ska gå hem. Som ni vet älskar jag allt som har med hälsan att göra så jag är noga med att ta vara på den lilla D-vitamin som finns kvar ute.
Därför har jag infört “lunchpromenad-tävling” på jobbet! Vi är alla väldigt sporrade här och när ordet “tävling” kommer upp så tänder det till i allas ögon. Vi är inte rädda för utmaningar, stora som små, vilket jag älskar!
Tävlingen går alltså ut på att komma ut på lunchen och ta en promenad. Oftast behövs det inte en hel timme för att äta, och att kunna röra på sig efteråt är bra mot matkoman som annars infinner sig. Samt att lite miljöombyte och aktivitet oftast piggar upp.
Vi har ett dokument där vi fyller i varje gång vi tagit en promenad! En lunchpromenad = en poäng.
Om en månad delas det ut ett pris till vinnaren/vinnarna.

Hur gör ni för att peppa er att röra på er? Har ni fasta träningsdagar och hur ser det ut med vardagsmotionen?

För att tala om ett annat miljöombyte – snart flyttar vi! Det är total kaos på kontoret med flyttlådor överallt. Det är en fantastisk känsla att vi växer så snabbt att vi till och med växer ur kontor.
Flattered kommer stanna kvar men LCC, LGI och Nordic Tech house flyttar inte långt här ifrån – nämligen till Stureplan 6! Det ska bli så spännande.
P.S Har ni sett att Flattered´s Lucile chelsea boot har kommit i Sand mocka? Hur snygga!

5 Comments

 1. Hej! Skulle behöva lite tips & pepp. Har precis separerat från sambo. Arbetar 80%. Är nu själv med två små barn. Lyckades få bolån (mamma gick in med kontantinsatsen som ett lån) och har ordnat ett billigt hus åt mig och barnen. Fick därmed närmre till jobbet (15 min m bil istället för 1 tim m bil). Huset behövde renoveras och en släkting har gjort det gratis men jag har själv stått för material. Blev jättefint. Men min buffert är slut! Har alltid sparat varje månad, ca 3000 kr, både på ett konto, i aktier och fonder. Men känslan av att bufferten nu är slut tär på mig enormt mycket. Jag vet att jag kan spara i hop pengar igen, jag har ju gjort det förr. Jag vet jag var tvungen att ordna ett boende för mig och barnen. Men jag står inte ut med känslan att varje vab-dag ska innebära mindre sparande nästa lön. Tankar? Råd? Ideer?!

  1. Inse hur duktig du var som hade en buffert! Det var väl till dessa krissituationer du sparade? Nu är du på benen och då börjar man om? 🙂

 2. Tävlar mot stegräknaren!
  Är det 5 minuter till nästa möte så måste jag gå. Är jag trött, då går jag mer en annan dag.
  Målet: högre antal steg denna månaden jämfört med förra
  Gratis, enkelt och vardagsmotion

 3. Det behövs UVB-strålning för att det ska bli d-vitamin och det finns inte i Sverige på vinterhalvåret. Själv äter jg d-vitamintillskott under vintern 🙂

 4. Hejsan! Jag tycker att det vore jätteintressant att läsa dina tankar kring självkänsla. Jag är 23 år gammal och min självkänsla går verkligen upp och ner konstant. Jag är trött på att inte vara hundra procent nöjd med mig själv och mitt liv. Kan du inte ge lite tips kring hur det har varit för dig tidigare och hur det är för dig idag?
  <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *