Separationer


Det här året har jag fått erfara, och följa med andra i stora förändringar i livet: Separationer. Sitter faktiskt nu på planet till NYC och följer en ny film på temat med Reese Whitherspoon. Det kan vara så fruktansvärt svårt med bråk, elakheter och dessutom ekonomiska komplikationer. De flesta som separerar måste byta bostad och bryta upp sin vardag totalt.
För egen del hade jag turligt nog gjort “hemläxan”. Äktenskapsförord, vilket gjorde att det inte fanns något att bråka om. Att slippa bryta upp med pengabråk inkluderat har varit väldigt bra. Det är tufft som det är. I mina nya relation tog jag tidigt upp “hur ska vi hantera vår ekonomi”? Det skapar trygghet, jag känner mig respekterad och bråken uteblir. Det är lätt att säga “bara gör det, ha det där snacket” i början av en relation men det är alltid värt det. Har du svårt att få till samtalet om pengar? Bolla med vänner och familj, och inte minst finns Economista-forumet om det passar dig bäst. En sann Economista värnar om sig och sitt välmående, så se om ditt hus! Lycka till!

2 Comments

  1. Hejsan! Du är fantastiskt inspirerande! Tack!!

    Undrar om du, eller någon annan, vet någon blogg skriven av en man med motsvarande innehåll som ekonomista? Gärna på engelska. I mitt förhållande är min pojkvän den oansvariga; shoppinggalning. Han vill förändra, men vet inte hur. Och jag tror att han har lättare att relatera till en mansblogg (tyvärr). Men jag väljer att fokusera på möjligheter (att hitta en blogg skriven av en kille, som diskuterar vardagsekonomi) snarare än hans problem med ”tjejbloggar” !

    1. Pingis Hadenius

      Det skall finnas något liknande skriven av en manlig Australiensare. The Barefoot <Economist heter den tror jag!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *