Börsen

Året har precis börjat och iallafall i Sverige är börsen uppåt, cirka tre procent. För stunden är jag i Singapore. Jag bodde här under min studietid och nivån var riktigt bra. Jag läste finansiering, bla Corporate Finance. Universitet jag gick på (och bodde) heter NUS, National University of Singapore. Precis som då läser jag ekonomi-nyheter. Då fanns en låda med gratis WSJ (Wall street journal) som jag plockade åt mig dagligen och läste. Idag har jag läst samma tidning samt The Strait Times. Bla en spännande artikel om Amazon och AI. Börsen?

Oljepriset är på väg upp (+), god ekonomisk tillväxt (+) och så kallat positivt “consumer sentiment”

Världen är samtidigt full av (-) politisk osäkerhet och sannolikt stiger räntorna som (enligt textboken) ska lugna tillväxt och “sakta” börsen.

Jag ska fortsätta investera i onoterat, i LCC, och Berkshire Hathaway samt Amazon. Viktigast dock: min autogiroavsättning varje månad till min depå!

Nu jobbmöte här för LCC! Singapore är en spännande marknad.

2 Comments

  1. Hej Pingis,
    Har ägnat dagen åt att läsa på om olika bolag på börsen, köpte optioner i ÅAC Microtec för ett år sedan på 0,75 men ställer mig lite frågande till hur och när de ska realiseras? Som jag läser nu är det bara styrelsen som fått köpa nyemitterade aktier… hur som helst så har du så väldigt snygga svarta klackar med vit söm på dig på Isabellas blogg nu nyligen. Jag är såååå nyfiken på vilket märke de är från?! Ha det så bra i Singapore! Tack på förhand! Så roligt att följa er båda. Mvh Jenny

    1. Pingis Hadenius

      Hej, jag skulle ställa alla aktierelaterade frågor i Economista-forumet på Facebook. Skorna är från Chanel (dock fem år gamla så gillar du dem sök på second-hand shops).

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *