Tankar om CV

Idag har jag läst lite CV, vi har annonserat ut många nya tjänster för Löwengrip och en roll är att jobba direkt med mig. Tyvärr faller många ansökningar på att:

* Dåligt skriven svenska eller engelska med dåligt språk eller grammatiska fel.

* En ansökan som inte tydligt är anpassad för tjänsten i fråga.

* En bild (fotografi på sökande) som inte är professionellt.

För att nämna några. Varför blir det så här? Jag tror att många söker för många jobb och i “volym-mejlandet” slarvar man med bra anpassning.

Ställ dig frågan var vill du helst jobba och med vad? På vilket företag och gärna vem på företaget du vill jobba med (ledare/chef). Lägg allt krut på att få jobb där istället för att sikta lite överallt. Det är dåligt nyttjad tid!

Ovan lite fina bilder från Emilia de Porets event med Kappahl. Hon har designat en egen kollektion för Kappahl! Följ hennes blogg på ELLE. Emilia är en sann inspiratör och gammal vän som satsat allt på att bli en stor och beaktad modeikon, modeexpert och influencer. Genom sitt fokus har hon lyckats!

Skriv ned och följ din plan till drömkarriären. Gå din väg. Var och hur är det bästa jobbet? Lycka till!

19 Comments

 1. Tror det är lätt att glömma i frustrationen för jobbsökande att kvalitét går före kvantitét särskilt om man lagt mycket krut på en ansökan och sedan blir bortvald.

 2. Med tanke på att era annonser inte alltid är så proffsiga (har inte löst de senste) så kanske en som söker tror att det duger med samma språk. En jobbannons är också en spegling a företaget.

 3. Prestige less låter som en hopplös svengelska

 4. Hur tänker ni kring er egen skrivna kommunikation? Extremt dålig engelska som ibland är så pinsam så man skäms? Ett företag bedöms ju också efter hur professionellt man presenterar sig och där finns ju mycket i övrigt att önska om man tittar på dina och Isabellas bolag.

  1. Håller helt med. Isabellas engelska är ju katastrofalt dålig. Riktigt pinsamt med tanke på er utlandsetablering. Jag tror ni får de ansökningar ni förtjänar.

 5. Vore intressant om du kan utveckla det här med professionell bild till cv’t. Vad är professionellt för dig?
  Är det sättet bilden är tagen på? Har det med kläderna att göra?
  Hur är det med utseendet. Spelar det nån roll när ni anställer om man har ett fysiskt handikapp, utländsk bakgrund, är kraftigt överviktig osv. Man hör hela tiden om talangfulla människor som ratas för att de inte passar in i mallen av hur man ska vara och se ut. Hur ser du på det?

  1. Pingis Hadenius

   En professionell bild. Det finns bra mallar för CV online, dem skulle jag titta på. Vidare prata med ett rekryteringsföretag vad som anses som en lämplig bild. Jag är ingen expert i detta, tycker bara att man skall undvika “partybilder”. Vi har inga “bias” som du nämner ovan i vår rekrytering. Vi vill ha mångfald. Problemet för dock att vi tex får få ansökningar av män och personer med utländsk bakgrund.

 6. Lena Sundén

  Hej Pingis!
  Jag heter Lena Sundén och läser din blogg. Jag har hittat ett litet stavfel på LCC:s sida, https://www.lowengripcarecolor.com/career/open-application-apply-now/.
  Se nedan:
  the Löwengrip journey har only just began!

  Det står “har” istället för “have”.
  Jag ville vara diskret och skickade ett mejl till dig istället.

  Jag har en torr panna och har köpt ert serum “THE SERUM Facial Serum” och den är ju helt underbar, min panna är inte så torr längre. Grattis till en bra produkt! Lycka till och hoppas du hittar en bra kandidat som blir duktig och trevlig att arbeta med.

  Själv söker jag jobb också då jag bara jobbar som 2 dagar som politisk sekreterare. Jag söker jobb som administratör och projektadministratör. Är även utbildad som ingenjör och söker jobb som testare och teknikinformatör. Bra tips om CV. Jag söker än så länge bara 1 jobb per dag då jag lägger ner mycket tid på det. Men ska be min vän att ta en mer professionell bild på mig och leta efter en snyggare mall. Linn Herbertsson tipsade för ett tag sen om några snygga mallar på hennes blogg.

  Ha en trevlig dag!
  Varma hälsningar,
  Lena Sundén

  1. Lena, det ska inte stå “have” utan “has”. Journey avser tredje person singularis och då är det has och inte have. Du kanske minns från skolan att he, she och it skulle ha s på verbet 🙂

 7. Tyvärr faller många ansökningar på att:
  * Dåligt skriven svenska eller engelska med dåligt språk eller grammatiska fel.

  Oh the irony.

 8. Orsaken till att ni får så dåligt skrivna CVn kanske beror på att personerna som söker jobb hos er har läst era dåligt skrivna annonser. Det finns hur många språkfel som helst i annonserna. Börja där, Pingis, innan du hackar ner på era sökanden.

 9. Ni har ju vart öppna med att ni inte erbjuder kollektivavtal, eller att ni har råd med kompetent/ erfaren personal. Isabella skryter om att hon får personal att gråta, att ni som chefer inte är tillgängliga så man får ta stora beslut själv, ingen stöttning ifrån ledning. Annonserna är fulla med stavfel och ger ett otroligt oseriöst företag. Ni fuskar och försöker ta alla genvägar ni kan för att ta er fram. ( ni markerar inte reklam korrekt, tar in personal på deltid och tror de ska få lika mycket gjort som heltidsanställda, ni har ingen mångfald införetaget, dåligt fungerande förpackningar, produkter med dåliga ingredienser.. när alla andra slutar testa på djur/ blir ekologiska/ veganska etc) jag har faktiskt svårt att komma på något positivt eller inspirerande med att jobba för er.

 10. Stina Larsson

  Tankar om er bok aktiedrottning…
  Den kostar ett par hundra på adlibris. En snabb-googling hade gett mig samma info, gratis. Den har ni inte lagt ner mer jobb än att sätta er signatur på. Ett girigt hastverk.

 11. Många bra poänger. Men, blir lite förvånad över din kommentar om grammatik. Jag är också chef och brukade också “sortera bort” pga grammatik eller stavning, oavsett om just det behövdes för det specifika jobbet. Sen flyttade jag utomlands och började jobba med många olika nationaliteter (jobbsprång engelska) och helt plötsligt var det väldigt få av de väldigt kompetenta kollegorna (inklusive mig själv) som pratade och skrev flawless och det var okej! Samtidigt började jag intressera mig för mångfaldens betydelse på en arbetsplats för att får resultat. Det blev en ögonöppnare för mig. När jag pratar om det här i olika sammanhang brukar jag nämna just tidigare rekryteringar och hur jag brukade läsa CVs som ett exempel på min “utveckling” och insikter som gjort mig mer medveten om hur bias kan se ut. Så ja, för vissa tjänster är det superviktigt hur man skriver, men i alla de andra fallen håller jag inte riktigt med dig.

  PS: Tack för inspirerande blogg! Vill gärna läsa mer om hur du ser på work-life balance och ditt upplägg med Stockholm-Gotlands-boende.

  1. Pingis Hadenius

   Spännande!

  2. I vilken bransch och land är det acceptabelt att inte kunna stava rätt eller skriva grammatiskt korrekt?

 12. Emilia har inte “designat” någonting åt KappAhl. Hon har valt ut ett antal plagg ur deras randiga kollektion att posera i bara. Det känns som ett dåligt samarbete dessutom, eftersom hon aldrig skulle bära KappAhl privat.

  1. Pingis Hadenius

   tack, hon har iallafall samarbetat med designteamet vad jag förstod.

   1. Emilia de Poret samt några andra sk modeprofiler har stylat sig själva i ett urval av kapp Ahls Limited edition kollektion, inget annat, de har inte haft något med designprocessen att göra. Håller med om att det är ett illa valt samarbete som inte känns trovärdigt, känns bara som att allt/alla går att köpa… Känns ouppmärksammat att ha varit på ett event utan att förstå innebörden av dess innehåll.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *