Vad kan jag bidra med?

Förra veckan var jag på Handelshögskolan och föreläste. Ett riktigt bra initiativ som några driftiga tjejer anordnat. Det var tjejkväll och temat entreprenörskap. Jag fick svara på frågor om allt möjligt. Vi pratade tex mycket om innovation och hur man kan använda motgångar och misslyckanden till något konstruktivt. Att stanna upp i motgången och lägga all energi på en ny väg framåt istället för skuldbeläggande eller låsning. Det finns en enorm kraft som kan skapa innovationer i en motgång. Tänk på det! Jag fick också frågan “Vad har jag som ung att erbjuda, känns inte som att jag har det” tex om man vill få en erfaren mentor. Tänk på att alla har något att ge. Alla människor har ett värde och något unikt. Är du ung, fokusera inte på att du saknar erfarenhet! Tänk istället på att du säkert har bra koll på vad som är trendigt i samtiden, har större ögon och öron än vi äldre (som kanske är inkörda i gamla hjulspår) och använd det till din fördel! Gör en lista på vad som gör din unik och speciell. Strunta i det du inte är.

I år igen föreläser jag på Gmeet. Kom dit om du är intresserad av e-handel!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *