Fredag!


Härligt att avsluta en vecka på topp. På förmiddagen var vi i Nordic Tech House hemma hos Isabella och hade en mini-konferens. Runt lunch fortsatte vi mötet genom en solig promenad. Dagsljus längtar jag efter nu! Imorgon går resan till London och ett par dagars jobb. Ska runda av dagen nu, och gå och träna. Mitt bästa sätt att samla tankarna och idéerna och stressa av. Lite inspiration kring företagande? Läs intervjun med mig här.

3 Comments

  1. Härligt med en paus för dagsljus mitt på dagen! Så skönt att det börjar bli ljust igen, var tom ljust när jag joggade strax innan sju imorse.

  2. Vilken ytlig intervju. Handlade ju mer om dig än om företagande. Tips om man vill starta bolag är alltså att hitta en bra samarbetspartner (varför?) och inte testa sin idé, undersöka marknaden, göra budget, tänka på finansiering, likviditet, bolagsform, skatteregistrering etc som är de frågor som borde vara på tapeten?

    Sedan undrar jag varför du önskar lägre moms? Har faktiskt aldrig hört någon säga att just momsen är ett problem eftersom (och det vet du ju med din kanditatnivå i redovisning) den inte är en kostnad för ett företag. Den påverkar ju bara likviditeten. Eftersom era bolag går så fantastiskt bra, ni går med vinst, så förutsatt att era kunder betalar är det ju inget problem att betala in momsen. Men nu när ni börjar exportera kommer det ju inte att bli någon utgående moms på den försäljningen, däremot har ni ju fortfarande ingående moms att dra av eftersom ni tillverkar allt i Sverige, så då blir det ju mindre moms att betala.

  3. Hur gör ni med den privata delen på tjänsteresor. Jag kan förstå att tidigt möte på måndag gör att man måste flyga på söndag. Vem betalar första hotellnatten, bolagen eller ni privat, nu när nu redan flyger på lördagen. Vad betalar pojkvänner och medföljande vänner vid en sådan resa?Reser ni på kostnader eller traktamente, i ert fall verkar kostnader betydligt mer lönsamt än traktamente i synnerhet om man tillåter alkohol.

    Spännande att höra hur ni gör?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *