Vad händer på Börsen?

Här kommer dagens artikel i Breakit, där Isabella och jag ger vår syn på digitalisering av retail.

På tal om börsen, inte bara HM har tappat i aktievärde.

USA har ett gigantisk budgetunderskott trots att ekonomin går urstarkt. I goda tider ska man spara för sämre dito. Inget som Trump gör. Bra är dock att han sänker bolagsskatten (fr 35%) och får hem skattepengar från amerikanska bolag som Apple, Google och Coca Cola.

Federal Reserve, USAs centralbank har aviserat högre räntor. I många år med dagens lågräntemiljö har börsen varit ett av de bästa alternativen för potentiell avkastning. När nu räntorna går upp kan man istället få avkastning på räntor genom tex obligationer. Pengarna “går dit”, Dvs det blir säljtryck på börsen för att pengarna flyttas. Det är det jag anser vi ser nu. I Stockholm har börsen backat ca 5% i år!!.

Jag sålde 75% av mitt innehav tidigare i januari. Nu ska jag invänta bra köplägen.

2 Comments

  1. Imponerande Pingis att du förutsåg raset och sålde innan – vilken vinst! Själv väljer jag is i magen och låter mitt sparande vara (fonder). Jag undrar vad du säger om att investera/riskera 179 kr/mån på Postkodlotteriet – vad tror du om chanserna att bli miljonär? Tack för spännande inlägg, skulle önska ännu fler!!!

  2. Lena Sundén

    Jag har sålde mina HM aktier och mina aktier i SKF 15 februari de har inte generat så mycket vinst trots att jag har haft dem sedan 2008. Jag köpte investmentbolaget Latour för dessa pengar och Latour är den aktie som har gått bäst hos mig. Jag funderade på att sälja HM i höstas i oktober, jag fick sms varannan vecka om rabatter och förstod att de kanske hade för mycket i lager och tänkte sälja men gjorde det inte och tänkte vänta tills kvartalsrapporten men jag skulle ha gått på min magkänsla. Nu har jag bara 6 aktier och det är lagom då man inte hinner analysera fler. Jag har Latour, Lundbergsföretagen, Kinnevik, Investor, Industrivärden och Atlas Copco. I framtiden funderar jag på att köpa Nibe och Berkshire Hathaways och Spiltans aktie som satsar på onoterade bolag men då måste jag spara. Jag har skrivit upp en önskelista vad jag får handla till mig själv.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *