Kan vi få igång en ekonomiskt smart kaffe-kultur?

Läser FT nu på morgonen. En jätteintressant artikel om hur man kan spara genom att köra med egen kaffemugg på kafé. Älskar idén med detta för att det är bra för miljön och ens egen ekonomi. I UK slängs 2,5 miljarder engångs-kaffe-muggar om året!!!! (Källa FT).

Kan vi få igång detta till en hållbar och fungerande trend? Vad säger ni? En kaffe på stan idag kan kosta uppemot hiskliga 50kr! Sällan kan man återvinna pappmuggen på språng.

8 Comments

 1. Är ganska säker på att vissa kaféer låter en ta med sig en mugg, OM man har deras mugg då! Men ändå, ett steg i rätt riktning! 😀

 2. Jag ser ibland en dyr kopp kaffe som: tillgång till ström att ladda mobilen
  Tillgång till wi-fi
  Möjlighet att använda en toalett

  Är så egentligen 30kr för en bryggkaffe dyrt? I Skåne har man iaf sitt pendlingskort i mobilens app. Alltså, utan el kan det bli en väldigt dyr resa hem.

  Att gå på cafe varje dag är nog ett väldigt storstadsområdes problem. Bott i både stor och småstad. Endast i storstan ses man på stan. På mindre orter jobbar man hemma i varandras kök betydligt oftare 🙂

  Tja grat

 3. Om man vill vara en Economista så dricker man inte kaffe på stan i tid och otid. Jag har egen porslinsmugg på jobbet, som jag själv diskar och sköljer. Kaffet brygger vi på jobbet.
  Ska man lyxa till det med en fika på stan så föredrar jag ställen som ha4 porslin.

 4. Håller verkligen med! Jag springer ofta omkring med egen kaffe i Indiskas take away-muggar i bambu. Dricker mycket hellre ur den än ur en pappmugg med plastlock som sedan måste slängas.

 5. Så fin blus! Får man fråga om märke:-)
  Med vänlig hälsning,
  Malin

  1. Pingis Hadenius

   Stylein!

 6. Jag kör med termos som rymmer en mediummugg kaffe (89 kr på Ica). På morgonen fyller jag den hemma och på dagen fyller jag på den på jobbet. Det är väldigt sällan jag köper kaffe “på stan” i Stockholm (där jag jobbar) men jag har aldrig haft problem att få kaffet i min termos i stället för i pappersmugg hos någon av de stora kedjorna.

 7. Så smart. Men en sak jag tänker på är mitt tidningskonsumerande t.ex. Jag älskade att köpa modebiblar och alla möjliga magasin varje månad förr. Men jag har slutat. Så mycket pengar jag kan lägga på en tidning, 200:- för en Vogue specialutgåva från något land etc. Jag älskar att ha magasin och kan unna mig ibland. Men lika mycket som jag älskar det älskar jag att t.ex. läsa DI, SVD näringsliv osv, hittar mycket på nätet men likaså där, känns på något sätt bättre i handen. Hur gör man för att hålla nere de kostnaderna, så som ekonominyheter för en ekonomista som försöker dagligen följa börsen, älskar att läsa böcker (köper mycket pocket i andrahand, om jag ej vill ha boken inbunden pga. kan komma vilja läsa igen) osv. Gillar ju hålla det i handen ibland. Hur tänker du kring alla de kostnader jag anser “bra” för kunskapen men “mindre bra” för ekonomin?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *