Kan vi få igång en ekonomiskt smart kaffe-kultur?

Läser FT nu på morgonen. En jätteintressant artikel om hur man kan spara genom att köra med egen kaffemugg på kafé. Älskar idén med detta för att det är bra för miljön och ens egen ekonomi. I UK slängs 2,5 miljarder engångs-kaffe-muggar om året!!!! (Källa FT).

Kan vi få igång detta till en hållbar och fungerande trend? Vad säger ni? En kaffe på stan idag kan kosta uppemot hiskliga 50kr! Sällan kan man återvinna pappmuggen på språng.

5 Comments

 1. Är ganska säker på att vissa kaféer låter en ta med sig en mugg, OM man har deras mugg då! Men ändå, ett steg i rätt riktning! 😀

 2. Jag ser ibland en dyr kopp kaffe som: tillgång till ström att ladda mobilen
  Tillgång till wi-fi
  Möjlighet att använda en toalett

  Är så egentligen 30kr för en bryggkaffe dyrt? I Skåne har man iaf sitt pendlingskort i mobilens app. Alltså, utan el kan det bli en väldigt dyr resa hem.

  Att gå på cafe varje dag är nog ett väldigt storstadsområdes problem. Bott i både stor och småstad. Endast i storstan ses man på stan. På mindre orter jobbar man hemma i varandras kök betydligt oftare 🙂

  Tja grat

 3. Om man vill vara en Economista så dricker man inte kaffe på stan i tid och otid. Jag har egen porslinsmugg på jobbet, som jag själv diskar och sköljer. Kaffet brygger vi på jobbet.
  Ska man lyxa till det med en fika på stan så föredrar jag ställen som ha4 porslin.

 4. Håller verkligen med! Jag springer ofta omkring med egen kaffe i Indiskas take away-muggar i bambu. Dricker mycket hellre ur den än ur en pappmugg med plastlock som sedan måste slängas.

 5. Så fin blus! Får man fråga om märke:-)
  Med vänlig hälsning,
  Malin

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *