Positivt och du står ut & utvecklas


Resdagen igår och idag. OMG! Isabella och jag tog oss från kontoret till Barcelona via snökaos, missade flyg och ett flygbolag som checkade in våra väskor till fel destination. En resväg som borde tagit fem timmar blev 13 timmar. Hur överlever man? Har roligt. Accepterar och gör något bra av det hela. Vi kom fram till att dessa resor och dess ändringar är av en anledning och att man ska ta emot det som kommer till en då. Isabella och jag fick massor av värdefull tid att prata. Vi hann träffa en viktig kund på Arlanda och då vi kom till Barcelona istället för direkt till Malaga kunde jag spendera hela morgonen med en framtida samarbetspartner i Spanien. Allt handlar om hur man vill se det. Positivt eller fastna i allt det negativa. Utfallet blir därefter. Det går att träna sig till positivt tänkande genom att fokusera på varför händer det och vad skall jag lära mig som är bra i detta? Då ser du det som är bra i det! Lycka till.

En rolig sak: vi är båda förhandlare. Var trevlig vid incheckningen och du kan slippa betala för både extra bagage och en bättre plats. Våga fråga!

3 Comments

  1. Jag måste fråga dig, för jag har samma inställning om att se saker possitivt. Men runt om kring på min arbetsplats (som jag för övrigt trivs på) är folk väldigt negativa, verkar gilla att bli upprörda och kommentera andra på ett negativt sätt. Hur gör man för att inte påverkas av sånt? Ibland har jag undrat om jag rar för lätt på saker eftersom jag inte ser saker som dom gör. Vi har ett jobb med stora utmaningar men jag tycker om det.

  2. Kanske borde ni vara lite positiva till Arlanda Express, för då hade ni kommit ut i tid.
    Självklart är man trevlig mot incheckningspersonalen på samma sätt som men är trevlig mot all servicepersonal. Det där med extra bagage och bättre platser lyckas bäst för de som redan har olika typer av frekvent flyer kort, allt enligt principen ”money talks”. Hyr själv mycket bil, och får nästan alltid bättre än jag bokat.

  3. Jag tycker att du borde delat pris med Isabella från DI.
    Alla vet ju att det är du som driver företagen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *