Tips för lägre hotellkostnader

Jag har tidigare slagit ett slag för att minska resekostnaderna genom att boka flyg under lågsäsong, sista minuten och undvika direktflyg. Men hotell är ofta en större kostnadspost för resebudgeten. Att hitta billiga flyg är ingen konst men det är inte lika enkelt att pressa hotellkostnaderna eftersom att det ofta medför lägre kvalité.

Jag har upptäckt en fantastisk tjänst som erbjuder ett mer budgetvänligt alternativ till traditionell hotellbokning och gör det enkelt att sänka hotellkostnaderna. De heter DIB Hotel (länk) och ger en som kund möjlighet att själv bestämma priset på sin hotellvistelse.

Som jag skrivit om förut tjänar man mycket på att förhandla. Det här är supersmart eftersom att det ger kunden mer förhandlingsstyrka. Som kund får man övertaget som annars ligger hos företagen och kan därför bo på femstjärniga hotell med upp till 50 procent rabatt. Trots att 40 procent av hotellrummen står tomma byggs nya hotell varje år. Men genom att utnyttja oanvänd kapacitet blir resandet också mer hållbart. Win-win.

Samarbete med DIB Hotel

3 Comments

  1. Varför blir det billigare med mellanlandningar än direktflyg. Syftar du på någon speciell sträckning. Mellanlandningar kostar ofta mycket tid och Hartman inte tillgång till lounge bränner man pengar på flygplatsen.
    Brukar koll olika hotellsighter och samlar nätter på Hotels.com . Fördelen är att man inte är tvingad att boka samma kedja. Gillar boutiquehotell.

  2. AnnaKlara

    Hej. Såg att ni var på väg till London för att träffa kapitalister till LCC. Vad hände med detta? Är det samma som ni ska träffa idag?

  3. Flyg med mellanlandningar har större miljöpåverkan n direktflyg eftersom de största koldioxidutsläppen sker vid start och landning.. Så av miljöskäl bör du – – om du måste flyga – välja direktflyg. Och miljökompensera. “You can’t do business on a dead planet”

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *