Bo fint till en rimlig kostnad #DIBHotel

Jag och Ebba Bucht 

Jag reser väldigt ofta med jobbet, något som blivit ett allt vanligare inslag nu när vi lanserar varumärket internationellt. Senast var jag i London med Isabella för att diskutera nya samarbeten och affärsmöjligheter i Storbritannien. Eftersom att jag reser med jämna mellanrum, är det skönt att unna sig lyxen att bo lite finare. Däremot får hotellkostnaderna inte skena iväg – särskilt på affärsresor. Därför har jag börjat använda DIB Hotel som möjliggör kombinationen av lyxigt boende och rimliga kostnader. Ibland kan man till och med bo på 4- och 5-stjärniga hotell för halva priset.

DIB Hotel vänder upp och ner på det traditionella förhållandet mellan hotell och kund. Du lägger ett bud som skickas till alla hotell som matchar dina preferenser som sedan “tävlar” och pressar priserna för att vinna auktionen. På så sätt får man som kund mycket större förhandlingsstyrka.

Ur ett företagsekonomiskt perspektiv kan det vara knepigt för företag som fokuserar på premiumsegmentet att rea ut sina produkter eller tjänster, då det kan skada varumärket. Tänk er exempelvis att Chanel har 50 % rabatt på sina klassiska väskor. Men med den här tjänsten kan företag rea ut lediga rum utan att det skadar varumärket, eftersom att enbart den enskilda kunden exponeras för det rabatterade priset. Mycket innovativ lösning.

I samarbete med DIB Hotel

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *