Mitt nya budgetknep för semestersäsongen

Med DIB Hotel (länk) får man upp till 65 % rabatt på sin hotellbokning. Jag var nyligen i Madrid och Mallorca och är i Lissabon nu. DIB Hotel har fungerat fantastiskt bra och skapat rum i resebudgeten.

Först angav jag mina preferenser och hur mycket jag var villig att betala för ett boende. DIB skickade sedan ut min förfrågan till hotell som passade mina önskemål och en budgivning sattes igång. När budgivningen var klar fick jag ett bekräftelsemejl och detaljer kring bokningen. I dagsläget har de över 2200 hotell i 67 länder, så det ska bli spännande att prova tjänsten i andra länder än Spanien också.

Innan jag förstod hur det fungerade tyckte jag att det lät något osannolikt. Men det fiffiga ligger i att de rabatterar ut outnyttjade rum utan att de budgivande hotellen inte exponeras, vilket gör att de inte behöver skada sitt varumärke och sin prestige.

I samarbete med DIB Hotel

6 Comments

 1. Du om någon borde väl vara påläst hur reklam/samarbetesinlägg skall märkas ut, dvs tydligt i början av texten. Ser inte en sådan märkning här. Sedan undrar jag hur du som ekonomista kan välja en vit kabinväska, inte speciellt hållbart om den ska se fräsch ut en längre tid.

 2. Igen, det känns ju som du igen försöker lura läsare… Brukar du göra som du skriver eller är det bara för att lura läsare och håva in reklampengar? Ingenting känns ju seriöst med det här bolaget.

 3. Charlotte

  Herregud, vilka sura kommentarer! Jättefint foto på dig, Pingis. Och jag tycker tjänsten låter värd att pröva. 🙂

 4. Mia Andersson

  Det verkar inte riktigt som att du och Bella lyckas med marknadsföringen. Läser överallt att folk inte längre kmr köpa era produkter pga siffer-bluffen och Bellas genomskinliga strategier på bloggen. För mig var det intervjun på expressen som fick Bella att verka så oempatisk och oppurtinistisk som gjorde att jag inte längre handlar era varor.
  Ngra frågor:
  – Vem sköter engelskan på er hemsida? Den är ju väldigt väldigt dålig?
  – Varför har ni höjt priset på produkterna samt minskat på deras volym? Vem vill ni nå ut till? För unga tjejer kommer det svida att köpa så dyra produkter, och de äldre köper nog de produkter de redan känner igen, som faktiskt det är bättre kvalité på! Vilken målgrupp har ni?
  – Vilka kommer handla av era nya varor efter utförsäljningen på de gamla?Vet om tjejer som har bunkrat upp för minst ett år och verkligen inte kmr behöva nya produkter.
  – Varför envisas ni med att ljuga om siffror?
  – Tycker du att ni är ett seriöst bolag?

 5. Svennebananen

  När allt råkade krocka och skämskudden flög i en j fart in i ansiktet!
  Hur gick det från början ihop att vara Economista och sälja intimolja för 150kr när acos kostar 30.
  Luftslott är billiga att bygga men dyra att riva sa han den kloke mannen. Och att underhålla det är lika illa.
  Glöm inte att bygga grunden! Men att erövra Hong Kong är såklart bättre än lilla Sverige. Usa och uk också. Det finns så mycket länder.
  Gwyneth, kora, Rihanna, jessica alba har också egna skönhetsprodukter om vi nu ska ta några av dom som använder sina egna sociala medier.
  Dom behöver inte ens skarva nån miljon. Eller vara en ny Oprah.
  Och sen är det så lätt att skylla på jantelagen, avundsjukan, drevet, småsinta skadeglada svenskar. Men den här gången var det inte vi som satte en tröskel mitt i vardagsrummet. Ibland ligger storheten i att rannsaka sig själv.
  Kanske ni en dag finns i lager på Amazon, blir ett miljardbolag. Glöm bara inte bort att när ni nådde 80 miljoner var det pga svennebananerna!
  Livet är vacker oavsett! Och Du är värdefull!!

 6. All produktplacering av bubblet du har investerat i borde det inte märkas med hur skadligt det är med alkohol?
  Skål ta mig fan!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *