Spendera smart

Sommarvärmen har kommit, i alla fall till Stockholm, och förhoppningsvis så stannar den kvar. Det är lätt att känna sig lite trött och uteserveringarna lockar.

Mina bästa tips för att spendera smart i sommarvärmen:

  • Se upp för alla spontana, till synes små, utgifter. En glass till fika varje dag blir jämförbart med den där latten. Ett glas vin i solen på en restaurang eller bar kostar rent av skjortan och står en dyrt om det händer mer ofta än sällan.
  • Har du en semester inbokad? Då kanske du hellre vill spara pengarna till den så att du verkligen kan njuta.
  • Begränsa antalet vinglas eller håll dig till vatten (som dessutom främjar hälsan). Om du verkligen ha den där AW:n kanske ni kan planera att vara hemma hos någon eller i en park, billigare men minst lika trevligt.
  • Ha alltid en flaska vatten med dig. Undvik att köpa dyrt vatten i affären. Ta med en tom eller redan fylld flaska i väskan.
  • Ta med nödproviant.  När blodsockret sjunker och magen börjar kurra är det lättare att låta bli den där glassen om du har en frukt eller lite nötter med dig.
  • Njut av naturen. Det finns många aktiviteter att göra på sommaren som är helt gratis. Upptäck en ny stad, skärgården, eller ett nytt joggingspår. Ta med matsäck och gör härliga utflykter.

Vilka är dina bästa spar-tips i sommar?

1 Comment

  1. Laga mat hemma, skippa helt restaurang och café. Noll-konsumtion – shoppa ingenting.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *