Wilhood Foundation

Löwengrip stöder Wildhood Foundation och jag fick möjligheten att ställa deras founder och CEO, Filippa Tarras-Wahlberg, några frågor!

Hej Filippa, berätta om Wildhood Foundation! Hur började det?

Jag har alltid haft ett stort intresse för vilda djur och de magiska platser som elefanter, lejon, noshörningar och giraffer lever på. Därför har jag följt utvecklingen kring tjuvjakt och illegal handel som verkligen har eskalerat och nått rekordnivåer de senaste åren. Situationen börjar bli akut för många arter. Jag bestämde mig för att försöka göra skillnad, innan det är för sent, och lämnade mitt tidigare jobb med PR inom mode för att starta Wildhood Foundation!

Hur och var arbetar Wildhood?

Wildhood är en liten organisation med stora mål! Syftet med arbetet är att förebygga tjuvjakten och stoppa tjuvjägarna från att ta sig in i de områden där de vilda djuren lever. Vår insamling stödjer utvalda insatser som på plats, på några av de mest utsatta platserna i södra Afrika, fysiskt skyddar djuren mot tjuvjägarna. Det handlar om beväpnade parkvakter, specialtränade hundar och flygplan. Djurens livvakter, som i de flesta fall är helt avgörande för att djuren ska överleva! Målet är att kommande generationer också ska få leva i en värld där det existerar djur i det vilda, inte bara i sagoböcker och djurparker.

Berätta om Akashinga, det projektet som Löwengrip Beauty AB stödjer!

Akashinga, som betyder ”the brave ones”, är världens första, fullt beväpnade, helt kvinnliga anti tjuvjakts-styrka. Det är ett gäng riktigt coola tjejer med uppdrag är att skydda en av Afrikas största återstående elefantpopulationer. Lower Zambezi i Zimbabwe är ett kritiskt område som har förlorat 40% av sina elefanter under de senaste 16 åren. Det här är en helt ny satsning som syftar till att sysselsätta kvinnor i ett arbete som historiskt sett bara gjorts av män. I rekryteringen har kvinnor med svåra bakgrunder prioriterats och dessa kvinnor kan nu med ett jobb och en bra inkomst för första gången kan ta kontrollen över sina liv; lämna fattigdom, slänga ut män som misshandlat dem, återfå vårdnaden av sina barn. Vissa har till och med investerat i en liten bit land!

En växande statistik tyder på att kvinnor är den enskilt största nyckeln till positiv samhällsutveckling i världen idag. En kvinnlig parkvakt investerar upp till tre gånger så mycket av sin lön i hushåll och familj jämfört med en manlig parkvakt vilket bidrar till att utveckla samhällen på landsbygden och bekämpa fattigdom genom bättre vård, hälsa och utbildning för barnen! Dessutom är hela projektet veganskt, så kvinnorna lär sig och sina familjer att leva enligt en växtbaserad föda. Ett vinnande koncept för både människor och djur!

Hur kan man bidra? 

De insatser som vi stödjer är helt beroende av donationer för att kunna arbeta. Människorna vi jobbar med har världens kanske viktigaste jobb, och de riskerar sina liv varje dag för att skydda djuren. Ju mer stöd de får desto bättre och säkrare blir deras arbete! Wildhood donerar oavkortat hela insamlingen till dessa hjältar, så varje krona gör skillnad!

Om man vill hjälpa till tar vi tacksamt emot ett bidrag till Swish 123 023 0078, alt Plusgiro 827373-2. Man kan också kontakta mig direkt på filippa@wildhood.org och läsa mer på www.wildhood.org. Och följa Wildhood på Instagram & Facebook såklart!

14 Comments

 1. Hur stort är ert stöd till Wildhood Foundation?

  1. Hej, vi har gett 12tkr vilket täcker kostnader för ca två dagars jobb.

   1. Loopy

    Bra att ni gör det men hur oseriöst är du inte, Pingis? Du väljer att svara på denna fråga från mig men inget om hur ni eventuellt lurar anställda och konsulter på inkomst, ljuger om hur det går för era företag, och beter er fult mot folk i allmänhet i skönhetsbranschen?

  2. Hej Loopy,

   Jag vill förtydliga att stödet på 12 000 kr går till att stödja en kvinnlig parkvakts arbete och lön i 3 månader, och inte 2 dagar. Välkommen att läsa mer om projektet på Wildhood Foundations hemsida http://www.wildhood.org

   Bästa Hälsningar
   Filippa

 2. Deras understöd är 0 kronor men de fick en annons här på bloggen som även används till marknadsföring för Löwengrip. Right?

  1. Pingis Hadenius

   Hej! Jag kommer att ha en öppen Q&A på Löwengrip’s Instagram (@lowengrip) imorgon onsdag 29/5 kl. 11:45, live. Du är välkommen att ställa dina frågor då. /Pingis

 3. Ana: det verkar som det. Framför allt med tanke på att de intebetalar alla sina konsulter och avskedar folk titt som tätt för att de själva misslyckas utomlands. Löwengrip verkar vara ett oseriöst bolag.

 4. Desiree

  När ska ni sluta ljuga och blåsa upp siffror och fakta om ert företag? Allt är ju lögn!

  1. Pingis Hadenius

   Hej! Jag kommer att ha en öppen Q&A på Löwengrip’s Instagram (@lowengrip) imorgon onsdag 29/5 kl. 11:45, live. Du är välkommen att ställa dina frågor då. /Pingis

 5. Vad har du för kommentar om att ditt företag har blivit anklagat för att inte betala fakturor till personer ni anställde i er Mellanöstern-satsning?

  1. Pingis Hadenius

   Hej! Jag kommer att ha en öppen Q&A på Löwengrip’s Instagram (@lowengrip) imorgon onsdag 29/5 kl. 11:45, live. Du är välkommen att ställa dina frågor då. /Pingis

 6. Varför fortsätter Isabella att säga att hon har 1,5 miljoner följare när det inte stämmer? Varför bemöter ni inte allt som dykt upp?

  1. Pingis Hadenius

   Hej! Jag kommer att ha en öppen Q&A på Löwengrip’s Instagram (@lowengrip) imorgon onsdag 29/5 kl. 11:45, live. Du är välkommen att ställa dina frågor då. /Pingis

 7. Pingis och Bella ar bedragerskor

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *