Sommar och semester

Något som är otroligt viktigt när man lever i en hektisk vardag är återhämtning. Det går inte att säga detta många gånger nog. Att gå på semester är en sak, men att koppla av mentalt är en annan. För vissa kan det till och med skapa stress att vara borta från jobbet med en känsla av att inte ha koll på läget. För andra kan det vara jobbigt att komma tillbaka in i vardagen efter en lång tid borta. Sommaren är också en tid då många par börjar bråka- ofta på grund av höga förväntningar.

Mina bästa tips för en avkopplande semester:

 • Se till att ha en ordentlig överlämning av arbetsuppgifter under tiden du är borta
 • Om det stressar dig att läsa mejlen- stäng av notiserna. Om det lugnar dig att titta in då och då, gör det. Men inte hela tiden.
 • Fokusera på nuet, umgås med vänner och familj
 • Gör bara sånt som du tycker om och som du kanske får för lite av i din vardag
 • Yoga, mindfulness och träning är toppen för att öka endorfiner och avslappning
 • Världen kommer inte att gå under om du missar något på jobbet, spenderar en eller några veckor med att slappa och äta “onyttigt”

Se semstern som en tid för att ta hand om din kropp och psyke. Det är nu du rustar upp dig inför hösten! Vad ska du göra på semestern? Hur kopplar du av?

Fårö är min oas 

3 Comments

 1. Hej! Lyssnade på podden Aktiekompisar där du gästade. Tycker att du är så himla klok, inspirerande och peppande! Ni nämnde något om att ni kommer starta upp economista-podden igen? När händer detta?! 🙂 Ser fram emot det!

  1. Jag längtar också efter podd!!

  2. Pingis Hadenius

   senare i höst!
   🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *