Terminsstart

Hösten är för många mer av en nystart än nyår. Skolarna börjar, nya kurser, klasser, kanske nytt jobb. Förhoppningsvis känner du dig utvilad efter en solig sommar och semester och redo att ta nya tag. Det är jag!

Men kanske har du en känska av du behöver semester från semestern eller känner ångest inför att gå tillbaka till ett jobb där du inte trivs. Nedan kommer några tips på hur du kan förlänga sommaren och förbättra din höst.

 • Förläng sommaren genom att utnyttja de sista ljusa kvällarna och tänd ljus när mörkret börjar smyga sig på.
 • Ät lunch ute i parken under soliga dagar, ta på en extra tröja bara
 • Ta en extra semesterdag för att mjukstarta, eller börja jobbet mitt i veckan
 • Planera in en weekend (Åker du till ett varmare land blir sommaren också längre)
 • Sätt mål för att bli mer motiverad- både karriärsmål och privata
 • Träna och få endorfiner. Ta en löptur bland höstfärger och lövklädda stigar, stanna vid en äng och stretcha eller träna styrka. Du behöver inte stänga in dig på gymmet bara för att temperaturen sjunker.
 • Om du har ett jobb där du inte trivs- byt! Finns det kanske möjlighet att byta eller förändra din tjänst inom företaget?
 • Lär dig något nytt! Genom att börja en ny hobby eller utöka din kunskap inom ett område kommer du att få nya infalssvinklar. Det är viktigt att hålla igång kroppen, men det är minst lika viktigt att träna hjärnan.

Ett annat tips är att inte gå ut för hårt. Sätt rimliga mål, börja hellre lågt och höj ribban efterhand. Ingen mår bra av att misslyckas så skapa förutsättningar för att du klara dina mål. Börja inte med allt på en gång, ta en sak i taget och öka på successivt.

3 Comments

 1. tack för pepp. När kommer podden tillbaka?

  1. Economista-podden?

 2. Vilka trevliga förslag för en mjuk övergång från sommar till höst!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *